Üyelik İçin Tıklayın

Doğal Güneş Kremi Yapımı

Kozmetik ürünleri içerisinde bulunan kimyasallar nedeniyle insanlara zarar verebilmektedir. Bu nedenle, evde yapılan güneş kremleri, çocuklar ve sağlığına dikkat edenler için daha ideal olacaktır.

Haber.gen.tr 2015-06-25 09:31:18
Yorum Yaz

Yazları zararlı ışınların cilde zarar vermesine karşı, cilt koruması için güneş kremleri sıkça kullanılır. Kullanılmadığı takdirde cilde tahribat meydana gelebilir. Ancak diğer bakım ürünlerine göre güneş kremi satın almak bütçeye her zaman uygun olmayabilir. Güneş kremleri diğer ürünlere göre ortalama olarak daha pahalı ürünlerdir. Cildi korumak için bu konuda geliştirilmiş doğal yöntemler de mevcuttur.

Malzemeler

Çeyrek çay bardağı hindistancevizi yağı

1,5 çay kaşığı rendelenmiş balmumu

1’er kaşık susam yağı ve okaliptüs yağı

1,5 çorba kaşığı çinko oksit

bir krem kabı ya da kapalı bir kap

Yapılışı

Hindistancevizi yağı ve balmumu bir kapta eritilir ve karışım bir miktar ısıtılabilir. Karışıma yarım çorba kaşığı ile 1,5 çorba kaşığı arasında çinko oksit eklenir ve karışım iyice karıştırılarak bir bütün olması sağlanır. Çinko oksit eklendikten sonra karışımın birbirine kaynaşması biraz zaman alabilir. Ayrıca satın alınacak olan çinkonun nano-tanecik içermesine dikkat edilmesi gerekir, genellikle bu türü daha pahalıdır ancak daha sağlıklıdır. Diğerleri kana karışıp istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Karışım dolaba konulup biraz soğutulur ve bu işlemden sonra E vitamini ile diğer yağlar eklenerek karıştırılır.

Krem yapıldıktan sonra güneşe çıkmadan 20 dk. kadar önce yüzde hafif beyaz bir katman oluşturacak şekilde sürülmelidir. Güneşte bu katman daha sıvı bir hal alması normal bir durumdur daha katı olması isteniyorsa bal mumu miktarı artırılabilir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu