Üyelik İçin Tıklayın

Dolandırıcılıkta Yeni Yalanlar

Son dönemlerde en fazla yapılan dolandırıcılıklar telefonlar üzerinden gerçekleşmekte ve kişileri asker, polis, savcı sıfatı ile kandırıp dolandıran çetelerin sayısı gittikçe artmaktadır.

Haber.gen.tr 2016-04-12 16:12:03
Yorum Yaz

Tüm uyarılara rağmen vatandaşlar bu dolandırıcıların tuzağına düşmekte ve onlara istediklerini vermektedir. Telefonlara gönderilen uyarı mesajlarını dikkate almayan vatandaşlar, hala kendisini polis, asker, savcı olarak tanıtan insanların yalanlarına inanarak ağlarına düşmektedirler. Son dönemde dolandırıcılıkta yeni yalanlar geliştiren bu çeteler ise çoğu zaman umduklarına nail olarak vatandaşların para, ziynet, altın gibi değerli eşyalarını alarak kaçmaktadır.

Ankara’da son bir hafta içinde 20’den fazla şikâyetle dolandırıcılık ihbarı yapılmıştır. Yapılan suç duyurularında verilen ifadeler birbirine çok benzemektedir. Kendilerini sanki telefon operatörleri görevlisiymiş gibi tanıtan dolandırıcılar internet aboneliği üzerinden farklı abonelikler alındığı yalanı ile kişilerle iletişime geçmekte ve bundan haberleri olup olmadığını sorarak iptal işlemi başlattıklarını söylemektedirler. İptal işlemi için kendilerine gönderilen kodu isteyen dolandırıcılar bu kodları kullanarak vatandaşlar üzerine taksitli işlemler gerçekleştirmektedirler. Dolandırıcılıkta yeni yalanlar geliştiren çetelerle artık baş edilememektedir.

Başka bir vakada yine kendisini savcı olarak tanıtan çeteler tarafından gerçekleştirilmektedir. Savcı oldukları ve banka hesaplarının kontrol altında tutulması gerekçesi ile vatandaşların hesaplarını boşaltan dolandırıcılar, olayı inandırıcı kılmak adına tüm detayları uygulamakta ve kendilerinin polis, savcı olduğuna vatandaşları inandırmaktadırlar. Bu kadar tedbirsizlikle beraber dolandırıcılıkta yeni yalanlar söylemek daha da çoğalacak gibi görünmekte, vatandaşların bu konuda gereken dikkat ve özeni göstermesi beklenmektedir. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu