Üyelik İçin Tıklayın

Facebook, YouTube'a FaceTube ile rakip oluyor

Facebook, YouTube benzeri video paylaşım platformu FaceTube için çalışmalara devam ediyor. FaceTube ile Facebook kullanıcılarının haber videolarını kendi sitesi üzerinden izlemeleri hedefleniyor.

Haber.gen.tr 2014-12-25 15:30:12
Yorum Yaz

Facebook 1.35 milyar kullanıcısıyla, kendi platformu üzerinden kullanıcılarının haber videolarını takip edip seyretmelerine olanak tanıyan yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Bu proje doğrultusunda ABD merkezli ABC, Facebook sayfasında haber videolarını bambaşka bir arayüzle yayınlamaya başladı. Diğer haber kanallarınında kısa sürede Facebook sayfalarını düzenleyerek bu uygulamaya adapte olması bekleniyor.

Bundan kısa bir süre önce, haber kanallar açtıkları YouTube kanallarıyla platform üzerinden kullanıcılarına canlı yayınla ulaşıyor ve video paylaşıyordu. Benzer bir alt yapı üzerinde kurulmaya giden Facebook’un bu sektör içinde YouTube’a büyük bir rakip ve tehlike oluşturması ön görülüyor.

Facebook, haber kaynaklarını çeşitlendirerek üyelerine site üzerinde daha fazla zaman geçirmeyi hedefliyor. Haber kanallarının videolarını site üzerinden kullanıcılarına sunmak isteyen Facebook'un uzun vadede YouTube, Google ve Yahoo arasında rekabete gireceği tahmin ediliyor.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu