Üyelik İçin Tıklayın

Filistinli bakan Ziyad Ebu Ayn öldürüldü

Batı Şeria'da çıkan çatışmalarda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında kalan Filistinli bakan hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

Haber.gen.tr 2014-12-10 17:10:22
Yorum Yaz

Batı Şeria'da Turmusiya köyü civarında İsrailli işgalcileri ve İsrail'in ördüğü duvarı protesto eden Filistin vatandaşları duvarın etrafına zeytin ağaçları dikmek istedi. Bu sırada zeytin ağaçları dikmek isteyerek protesto eden Filistin vatandaşlarına, İsrail askerleri gözyaşartıcı gazlar sıkarak engel olmaya çalıştı. Filistin'in yerleşimcilerden sorumlu bakanı Ziyad Ebu Ayn da protesto gösterisi yapan kişilerle birlikteydi. Filistinli Bakan Ayn fazla miktarda göz yaşartıcı gaza ve darbelere maruz kaldı. Darp edilen ve gazdan etkilenen Filistinli Bakan Ayn, Ramallah'ta bir hastaneye götürülürken yolda hayata veda etti.

Protesto gösterilerini takip eden muhabirler, Filistinli bakanın İsrail askerleri tarafında darp edildiğini bildirdiler.

Bakan Ayn'in vedat etmesinin ardından açıklamalarda bulunan Filistin Devlet Bakanı Mahmud Abbas, "Bu ölüm hoş görülmeyecek barbarca bir saldırıdır" dedi.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu