Üyelik İçin Tıklayın

İmplatasyon Kanaması

İmplatasyon Kanaması Kaç Gün Sürer? Ne Zaman Olur ve Belirtileri Nelerdir?

Haber.gen.tr 2015-07-01 17:54:21
Yorum Yaz

            

İmplatasyon kanamasının halk arasında bilinen adı, üstüne görmedir. Gebelik sonrasında meydana gelen bu kanama, beklenmeyen gebeliklerde adet kanaması olarak adlandırılabilir. Fakat İmplatasyon kanaması, bebeğin anne rahmine tutunmaya çalışması sonucu meydana gelir. Döllenmeden 6 ve ya 12 gün sonra görülen bir kanamadır. Bazen adet dönemlerinin dışında meydana gelse de adet dönemine de denk gelebilir. Bu kanama, genellikle lekelenme şeklinde bir veya iki gün sürmektedir.

İmplatasyon Kanaması Ne Zaman Olur?

Adet kanaması genellikle döllenme gerçekleştikten bir veya iki hafta sonra görülmektedir. Genel bir tarih olarak bu dönem adet kanamasından bir hafta önce olarak görülür. İmplatasyon kanaması adet kanamasına göre farklılıklar gösterse de gebelik şüphesi olmayan veya gebeliği daha öğrenmeyen kadınlar tarafından adet görme olarak algılanabilir. Fakat bu kanama, gebeliğin en erken belirtilerinden biridir.

İmplatasyon Kanaması Belirtileri Nelerdir?

İmplatasyon yani yerleşme kanaması, adet kanamasına göre daha açık renkte pembe ve kahverengimsi bir kanamadır. Adet kanamasından daha kısa süren İmplatasyon kanaması bir veya iki gün sürebilir. Eğer gebelikten şüphe ediyorsanız veya adet kanamasının renginde bir farklılık meydana gelirse, normalden kısa sürerse gebelik testi yapmanızda fayda var. Bu kanamalar hafif şekilde, hamileliğin ilk üç ayında görülebilir. Fakat tüm bu kanamalar ne kadar kısa sürerse sürsün doktora başvurmanız gerekir. Gebelik durumunda bazı kanamalar düşük ihtimalinin habercisi olabilir. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu