Üyelik İçin Tıklayın

IŞİD infaz ettiği ABD'li gazeteci için 1 milyon dolar istiyor

IŞİD terör örgütünün kafasını keserek infaz ettiği kurbanlarından ABD'li gazeteci James Foley'in cesedini teslim etmek için 1 milyon dolar istediği iddia edildi.

Haber.gen.tr 2014-12-11 18:31:12
Yorum Yaz

Irak ve Suriye'nin pek çok kilit noktalarında kanlı katliamlarıyla bilinen terör örgütü IŞİD, tüyler ürperten yöntemlerle öldürdüğü kurbanlarından gelir kapısı elde etmek istiyor.

ABD'li gazeteci James Foley, IŞİD'in kafasını keserek öldürdüğü kurbanlarından biri olarak biliniyor. Cesedi için ise örgüt 1 milyon dolar istiyor.

Alman Bild gazetesinin internet sayfasında bahsi geçen habere göre, IŞİD ile temasta olan kişiler, örgütün infaz ettiği kişilerin cesetlerini satmak istediğini öne sürdü.

Haberde, IŞİD'e 1 milyon dolar ödenmesi durumunda Foley'nin cesedinin sınıra getirileceği ve Türkiye üzerinden iade edileceği kaydedildi.

Obama yönetimi ise, IŞİD ile hiç bir şekilde pazarlık masasına oturmak istemiyor. Fidyeyi öldürülen gazeteci Foley'in ailesi ödese bile bu pazarlığa engel olunacağı öne sürüldü.

IŞİD şuana kadar 15 Avrupa vatandaşını fidye karşılığında serbest bıraktı. Fakat ABD ve İngiltere, IŞİD'le fidye pazarlığında masaya oturmadı. Buna karşılık terör örgütü IŞİD, en az iki ABD ve bir İngiliz gazeteciyi kafasını keserek infaz etti.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu