Üyelik İçin Tıklayın

IŞİD sınırımıza 25 metre mesafede bomba yüklü aracı patlattı

IŞİD ile Peşmerge güçleri arasında yoğunlaşan Kobani çatışmaları, Mürşitpınar sınır kapısına doğru yoğunlaştı. IŞİD, sınırımıza 25 metre mesafeden bomba yüklü 2 aracı patlattı ve ardından ağır silahlarla peşmerge güçlerine saldırıya geçti.

Haber.gen.tr 2014-11-30 10:28:08
Yorum Yaz

Kobani yaklaşık 2 aydır IŞİD ile peşmerge güçleri arasındaki savaşa tanık oluyor. Çatışmalar şu sıralarda Mürşitpınar sınır kapısa doğru yönelmiş durumda. IŞİD militanlarını son saldırısında Kürt gruplarının karşılık vermesi üzerine geri çekildi.

ABD liderliğinde koalisyon devletleri ile IŞİD mevzilerini havadan vurarak örgüte hasar vermeye devam ediyor. Bu şekilde atılan bir havan topu mermisi Türkiye sınırına düştü, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 savaş uçağı sınırda sürekli keşif uçuşları yapıyor. Ayrıca Kobani'yi gören hakim tepelere çok sayıda tank sevk edilerek sınırımız koruma altında tutulmaya çalışılıyor.

Çatışmalar şiddetlenince sınır bölgesinden sivillerin geçişi yasaklandı. Yaralanan kişilerin tedevilerine Şanlıurfa'da devam ediliyor.

İngiliz merkezli kaynaklar son saldırıda IŞİD militanlarının bomba yüklü bir aracı patlattığını iddaa ederken, Suriye kaynaklarına göre bu saldırı IŞİD militanlarından bir intihar bombasınının Kürt gruplar arasında kendini havaya uçurduğu işaret etmekte.

Kobani'de bu hadiseler meydana gelirken kentin güneyinde IŞİD militanlarının bomba yüklü bir aracı daha patlattığı kaydedildi. Saldırılarda Kobani'deki Ayn el Arap kapısının büyük zarar gördüğü bildirildi. Patlatılan bomba yüklü aracın Türkiye'den Kobani'ye geçtiği iddaa edildi fakat Türk yetkililer bu haberi doğrulamadı.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu