Üyelik İçin Tıklayın

Kadının rollerini hiç düşündünüz mü?

Kadın, hayat arkadaşı, anne, sevgili, dost kısacası kadın her şeydir. Eminim benim gibi düşüneniniz çoktur. Ama düşünmeyenler de bir o kadar fazla ne yazık ki! Her sabah kahvaltı yaparken veya akşam yemeğinde izlediğimiz haberler bunun bir göstergesidir.

Haber.gen.tr 2016-04-08 14:32:14
Yorum Yaz

Tecavüz, taciz, cinayet, darp gibi haberler çoğalmaya başladı. Bu beni derinden üzüyor. Ne kadar bir şeyler yapmaya çalışsak da önünü alamadığımız bir konudur. Türkiye’nin ayıbı ve Türkiye’nin kanayan yarasıdır kadına yönelik şiddet.

Son zamanlarda gördüğüm ve dikkatimi çeken, beni derin üzüntüye boğan bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul başakşehir’de evinde erkek arkadaşı ile orada bulunan Gülay Bursalının ev sahiplerinin gelip erkek arkadaşını darp edip, tecavüz etmek istemesi sonucu tecavüzden kaçmak için 10’uncu kattan atladı ve hayatını kaybetti. Bu nasıl bir vahşettir? Nasıl bir cesarettir? İnsanlarımız gerçekten böylesi yüz kızartıcı bir olaya karışacak kadar aklını mı yitirdi gerçekten? Aslında parmak basmak istediğim nokta burası değil. 20 yaşında hayatının daha çok başında böyle bir olay yaşayıp, hayatını kaybetmiş Gülay Bursalının ölümünden sonra sosyal medyada yapılan yorumlar. ‘’ O saatte orada ne işi varmış? ’’ , ‘’ Bir erkekle evde ne işi varmış? ‘’ gibi kinayeli sorular canımı emin olun çok yaktı. Size ne be arkadaş orada ne yaptığından! O saatte orada o evde bir erkekle birlikte oturan kız illa tecavüze uğramak zorunda mı? Ve yahut gece geç vakit taksimden evine dönen kadın illa taciz edilmek zorunda mı? Ne zamandan beri bu kadar gaddarız? Başımıza gelmediği sürece bunları anlamayacak kadar empati kuramayacak kadar aptal bir millet miyiz? Bunları duyup gördükçe, okudukça inanın canım yanıyor. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını sağduyulu olmaya davet ediyorum. Tecavüz, taciz, darp, cinayet veya kadına karşı kötü olan ne olursa olsun. Lütfen böyle olaylara engel olmak için el ele verelim, omuz omuza duralım. Çünkü birlikte karşı durursak bir şeyler başarabiliriz.

Güzel Türkiye’min güzel halkı bu yaşanan olaylar yüzünden kelimeler kifayetsiz kalsa da size neler hissettiğimi umarım az çok anlatabilmişimdir. Bu tip olayların olmaması, olan olaylar sonrası bu şekil kalpsizce ve kötü niyetli yorumlar yapılmaması için tam olarak ne yapılması gerektiğini bilmiyorum. Ama ne olursa olsun olmaması için uğraşmaya hep beraber omuz omuza devam etmeliyiz. Sadece sosyal medyadan değil, alanlara çıkarak da tepkimizi belli etmeliyiz. Çünkü biliyorum ki sıra bize gelmeden empati kurmakta zorlanan bir milletiz. Bu Türkiye’nin ayıbı hep beraber karşı durursak engellenebileceğine inanıyorum. Tecavüz, taciz, cinayet, darp ve niceleri gibi olayları gördüğümüzde veya duyduğumuzda lütfen sessiz kalmayalım. Avazımız çıktığı kadar sesimiz çıksın. Ne olursa olsun bu vatanımızın ayıbıdır ve bunu çözmekte bize düşer.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu