Üyelik İçin Tıklayın

Kuala Lumpur Rehberi

Kuala Lumpur şehri 1857 tarihin de kurulmuş ve Malezya’nın başkentidir. 7,2 milyon nüfusu bulunmaktadır. Güneydoğu Asya’ nın en hızlı gelişmiş ve gelişen şehridir. Dünyanın en yüksek binalarından olan Petronat İkiz Kuleleri bu şehir de yer almaktadır. Peki, bu şehir de nereleri gezelim? Ne yiyip ne içelim?

Haber.gen.tr 2016-11-27 20:05:38
Yorum Yaz

Kuala Lumpur şehrinde de Türkleri ve Türk restoranlarını görürseniz şaşırmayın. O yüzden helal yiyecek ve güvenli yer konusunda endişelenmenize gerek yok. Sadece tatilin tadını çıkarın ve gezmeye başlayın. Ayrıca bu ülkede Türkleri çok seviyorlar, yabancılık çekeceğinizi zannetmiyorum.

Bu şehir de gezilecek en güzel yerlerden birisi ise akvaryumdur. Birçok çeşit deniz hayvanları bulunan bu akvaryum dünyanın en büyük akvaryumlarından birisidir. İslamik ve tarihi eserler müzesinden bilim müzesine kadar pek çok müze yer almaktadır. Tarihi sevseniz de sevmeseniz de mutlaka uğramanız gereken müzelerdir. Mağaralar, eski Malezya halkının tapınak olarak kullandığı tarihi mağaralar bulunmaktadır. İkiz kuleler, dünyanın en büyük yapıtlarından birisidir. Times Square eğlence parkından doğal güzellik parklarına kadar birçok park vardır. Hepsi de birbirinden güzel olan bu parkları mutlaka gezmelisiniz.

Bayanlara ve alışveriş tutkunlarına özel birçok 7 gün 24 saat açık olan dünyanın en büyük alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Hayat bu şehir de hiç bitmiyor ve insan gerçekten hiç yorulmuyor.

Gezmek için kısa bilgiler verdikten sonra acıktıysanız sizlere kısaca yemeklerinden bahsedelim.

Yemek için Jalan Alor Sokağı caddesine gitmelisiniz. Zaten kokusundan anlayacaksınız. Yanlış anlamayın, sokak baştan sona ful restoran ve kafelerle doludur. Dilediğiniz masaya oturun ve yemeğinizin tadını çıkarın. Balıktan ete kadar birçok çeşit bulunmaktadır. Güzel yanı ise, ortak oturma alanı bulunmakta ve istediğiniz yemekleri ayrı restoranlardan kafelerden getiriyorlar. Yani oradan balık, buradan dana eti yiyelim demenize bile gerek kalmıyor. Eğer deniz ürünlerini seviyorsanız hiç doymayacağınız bir akşam yemeği olacaktır. Mutlaka Jumbo karidesi tatmanızı öneririz.

Asya tarafına yolculuk yapmak istiyorsanız ve imkânınız var ise Malezya’ya uğramadan geçmeyin. Dünyanın en büyük turistik şehirlerinden birisi olan Kuala Lumpur şehrine ise şiddetle uğramanızı öneriyorum.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu