Üyelik İçin Tıklayın

Mide Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Mide ağrısı nedir? Nedenleri nelerdir? Hangi hastalıkların belirtisi olabilir? Tehlikeli bir sorun mudur?

Haber.gen.tr 2015-06-27 22:09:47
Yorum Yaz

Mide ağrı insanların sıkça şikâyet ettiği ancak çeşitli sebeplerden kaynaklanabilen bir rahatsızlıktır. Kimi zaman önemsenmeyen ağrılar küçük ya da büyük çaplı birçok hastalığın habercisi olabilir.

Gastrit

Gastrit mide iç zarının hasar görmesi ile oluşan ülserin bir önceki hafif aşamasıdır. Bu aşamada mide ağrısı, mide yanması gibi rahatsızlıklarla belli eder.  Yemeğin hızlı ve aşırı miktarda yenmesi durumunda, asitli yiyecek ve içeceklerin çok tüketilmesi durumunda, ağrıların oluşumu ve yanmalarla kendini belli eder. Ağrılarla karşılaşılması durumunda doktora gidilmesi tavsiye edilir.

Ülser

Gastritin ağırlaşmış halidir. Gastritin erken müdahale yapılmadığı durumlarda veya korunmak için önlemlerin alınmadığı durumlarda ilerlemesiyle oluşur. Mide içi zarının tamamen delinmesi durumudur. Ağrılarla ve yoğun yanmalarla kendini gösterir erken müdahale bu konuda önemlidir.

Enfeksiyon Ve Bakteriyel Enfeksiyonlar

Bakteri ya da virüsler yediğimiz besinlerle mideye girebilir ve mide ağrısına sebep olabilir. İshal ya da kusma şeklinde bu mikroplar vücut mekanizması sayesinde atılabilir.

Kabızlık

Vücuttaki sıvı düzeyi yeterli olmayan insanlarda kabızlığa rastlanabilir ve bu da midede ağrıya sebep olabilir.

Stres

Stres gibi negatif duygular da psikolojik olarak mide ağrısı ve kusmalara sebep olabilir.

 Mide Kanseri

Mide kanseri sadece mide ağrısı şeklinde kendini belli etmez. Bunun yanında bulantılar, kusmalar, her zamanki gibi beslenilmesine rağmen kilo kaybetme, dışkıda kan görülmesi gibi belirtilerle birlikte kendini gösterir. Bu tür belirtilerle karşılaşıldığında telaşlanmak yerine emin olmak için derhal doktora gidilmesi daha doğrudur.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu