Üyelik İçin Tıklayın

Mide Ağrısına Doğal Çözümler

Mide ağrısının nedenleri neler olabilir? Bu ağrının çözümleri için yapılabilecekler ve tedavisi nedir?

Haber.gen.tr 2015-06-17 18:49:11
Yorum Yaz

Hayat kalitesinde ciddi düşmelere sebep olan bu ağların sebeplerini bilip, o sebeplerden uzak durmaya çalışmak sorunu çözebilir. Daha kısa vadede etkili olması için, kullanılabilecek bazı yöntemler de vardır.

Mide Gazı

Doktor tarafından teşhis konmuş ve ilaç tedavisi başlamış herhangi bir mide rahatsızlığınız olmasa bile, midede aşırı hava girişi nedeniyle, veya yedikleriniz yüzünden, gaz olabilir. Mide gazı, zor çıkarılabildiğinden, mümkün olduğunca gaz oluşumunu baştan engellemekte fayda vardır. Pipetle sıvı tüketmek, sakız çiğnemek, bakliyat tüketmek sınırlandırılmalıdır ki, gaz oluşumu baştan engellensin. Yine de gaz varsa, en uygun yöntem; bir çay bardağı ılık suya, bir çay kaşığı kimyon koyup karıştırarak içmektir. Midedeki gazı çıkarmanızı kolaylaştırdığı gibi, gaz oluşumunu da bir süre engelleyecektir. Gaz yapması muhtemel yemeklere de kimyon eklenirse, çok faydalı olacaktır.

Mide Üşütmesi

Bazen içilen soğuk bir su bile, midenizi üşütmenize sebep olabilir.  Uygulanacak en basit ve etkili yöntem; nane-limon içmektir. Demliğe bir yemek kaşığı kuru nane koyunuz. İçine yarım limonu dilimleyerek ekleyiniz. İki su bardağı su ile kısa bir süre kaynatınız. Yapabilirseniz, tatlandırıcı kullanmadan, olduğu gibi içiniz. Eğer tadı içilemeyecek kadar acı geliyorsa, bir parça bal ile tatlandırabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Salatalarınızda, elma sirkesi kullanmak, mide enzimlerini destekleyen bu şifa kaynağı sayesinde, midenizi güçlendirerek, ağrıların oluşumunu engelleyecektir. Var olan ağrıların geçmesi için de yardımcı olur.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu