Üyelik İçin Tıklayın

Putin Türk dış politikasını takdir etti

ABD ve AB ülkelerinin Ukrayna ile yaşanan krizden ötürü ekonomik ambargo uyguladığı Rusya'dan Türkiye'ye açık teşekkür geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk mevkidaşlarının başka devletlerin politik hırslarına boyun eğmeyi reddettiğini söyledi.

Haber.gen.tr 2014-11-28 22:41:08
Yorum Yaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Aralık'ta gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesinde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin çıkarlarını iyi analiz ettiğini ve ileriye dönük akıllıca bir politika izlediğini düşünen Putin, Türkiye'nin başka devletlerin siyasi hırslarına alet olmadığını işaret etti.

ABD ve AB ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımlara Türkiye'nin ortak olmadığının altını çizen Putin, Türk üreticilerin Rusya'ya gıda ihracatını artırma niyetlerine olumlu baktıklarını söyledi.

Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğini çeşitlendirmek için 1 Aralık 2014 tarihinde Türkiye Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5. toplantısına katılacak olan Putin, Türkiye ile devam eden nükleer enerji ortaklığına dikkat çekti.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu