Üyelik İçin Tıklayın

Restoran Dekorasyonu

Şık bir restoranın dekorasyonu nasıl olmalı? Nelere dikkat edilerek dekorasyon yapılmalı? Işıklandırmalı nasıl olmalı? Masa ve sandalye seçimi.

Haber.gen.tr 2015-07-14 10:22:19
Yorum Yaz

Lokanta dekorasyonu diyip geçmeyiniz. Yemeklerinizin lezzeti kadar mekânın görselliği de çok önemlidir. Lokantaya gelen müşterilerinize lezzetli yemeklerinize görsellik katıp servis etme hayaliyle yanıp tutuşuyorsunuz. Evet, bu akılda kalabilmeniz için doğru bir yöntem. Çok iyi biliyorsunuz ki önce göze sonra mideye hitap etmelisiniz. Fakat ilk görüş, ilk bakış çok önemlidir. Müşterileriniz daha yemek aşamasına geçmeden lokantanızın kapısından içeriye girdiğinde aklında yer edecek bir ortam yaratmalısınız. Bu da çok iyi dekore edilmesi demektir.

Dekorasyona Başlamadan Önce

Lokantanızın dekorasyonuna başlamadan önce hangi kesime hitap edeceğinizi belirlemeniz gerekir. Hitap edeceğiniz müşteri gurubunun yaşı, gelir düzeyi, müzik zevkleri, yemek ve içki zevklerini önceden belirlemelisiniz. Kafanızda bunları tasarladıktan sonra lokantanızda hangi renkleri, hangi tarz mobilyaları kullanacağınızı belirlemelisiniz. Ama hitap edeceğini kişi yüksek gelir sahibi gibi kişiler ise olabildiğince şık ama insanı yormayan bir dekorasyona karar vermelisiniz. Bunları belirlerken uyumlu olmasına özen gösteriniz.

Dekorasyon Ve Sonrası

Müşterileriniz lokantanıza geldiğinde mekânınızın ne kadar temiz ve bakımlı olduğunu göstermelisiniz. Eğer bir lokanta açacak iseniz insan sağlığına uygunluk açısından en çok önem taşıyan işi seçmişsiniz demektir. Genç kesim için daha spor mobilyalar, masalar daha cesur renkler tercih edebilir, orta yaş gurubuna için daha şeffaf mobilyalar, masalar ve natürel renkler seçmelisiniz. Daha yaşlı kesime hitap edecek iseniz klasik mobilyalar, masalar ve sade renkler seçmelisiniz. Tabi turist ağırlayacak iseniz bulunduğunuz şehrin tarihi havasını yansıtacak ilgi çekecek bir atmosfer yaratmalısınız. Böylelikle hem müşterileriniz memnun kalacaklardır dekorasyonunuzdan hem de siz onların memnun ayrılmasını sağladığınız için içiniz rahat bitireceksiniz iş gününüzü.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu