Üyelik İçin Tıklayın

Saç Dostu Maskeler

Bir kadının saçları, güzelliğinin en önemli unsurudur. Bakım maskeleri sayesinde, her daim bakımlı saçlarınız olabilir.

Haber.gen.tr 2015-07-23 14:33:34
Yorum Yaz

Saç telleri belirli proteinlerin bir araya gelmesinden meydana gelmektedir. Bu protein tabakalarında oluşan sorunlar saçların sağlıksız görünmesine ve yıpranmasına yol açmaktadır.

Saçların Yıpranmasına Yol Açan Faktörler

Saç şekillendiriciler:  ısıyla çalışan bu aletler (fön makineleri, maşa, düzleştirici vs. ) saçın kimyasını bozmaktadır. Gereğinden fazla kullanmamakta fayda vardır. Bu aletler saç tellerini kuruttuğu gibi saç derisini de kurutarak nem dengesini alt üst etmektedir. Saçları doğal kurumaya bırakmak en doğrusu olacaktır.

Hava ve çevre şartları:  şehirlerin hava kirliliği, egzozdan çıkan duman,  güneş gibi faktörler saçın yıpranmasına yol açmaktadır. Olumsuz hava şartlarından korunmak için şapka takmak yararlı olacaktır.

Tarak ve fırçalar:  kullanılan fırçaların naylon, plastik gibi ürünler olmamasına dikkat edilmelidir. Böyle fırçalar saçın kırılmasına yol açmaktadır. Ayrıca saçlar ıslak değil kuruduktan sonra fırçalanmalıdır. Islak saçları taramak kırılmasına neden olmaktadır.

Kimyasal boyalar:  saç açma, boyama, perma gibi işlemler saçlara fazlasıyla zarar vermektedir. Kimyasal madde içeren saç spreyleri,  köpük, saç kremleri uzun süre kullanıldığında saçın yapısını bozmakta ve saç tellerinin kırılmasına yol açmaktadır. Bu ürünleri uzun süre kullanmamak gerekir ve organik olanlar tercih edilmelidir.

Yeniden Yapılandırıcı Saç Maskesi

60 ml su ile yarım muz karıştırılır. Daha sonra yarım çay bardağı mayonez, bir yemek kaşığı jojoba yağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur. Krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Saç köklerinden uçlarına kadar sürülüp yarım saat bekletilir ve yıkanır.

Nemlendirici Saç Maskesi

Yarım avokado, çeyrek çay bardağı mayonez, bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, bir yemek kaşığı bal ve 60 ml su karıştırılıp saç köklerinden başlayıp masaj yapılır. Ardından saç diplerine kadar sürülür ve yarım saat bekletilip yıkanır.

Kuru Saçlar İçin Maskeler

Kına maskesi:  8 yemek kaşığı kına, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterli miktarda süt karıştırılır ve hamur haline gelen maske saça yedirilir. Yarım saat bekledikten sonra yıkanır.

Keten tohumu maskesi:  bir fincan kaynar su, bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı ceviz yağı, yarım tatlı kaşığı keten tohumu yağı ve yarım limonun suyu karıştırılıp saç diplerine iyice yedirilir. Bir saat bekledikten sonra yıkanır.

Yağlı Saçlar İçin Maskeler

Limon kürü:  bir adet limon kabuğu, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çorba kaşığı lavanta, bir lt su, taze nane

Limon kabukları rendelenir. Su kaynatılır ve içine taze nane ve lavanta konularak çay gibi demlenir. Sonra içine limon rendesi ve elma sirkesi konulup şampuandan sonra durulama suyu olarak kullanılır.

Lavanta kürü:  bir tutam lavanta ve 3 su bardağı klorsuz su.

Suyun içine lavanta atılıp kaynatılır. Ardından süzülür. Bu su ile saç diplerine masaj yedirilerek yarım saat bekletilir. Ardından yıkanır.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu