Üyelik İçin Tıklayın

Sarışınlar İçin Makyaj Önerileri

Sarışın bayanlar nasıl makyaj yapmalı? Yüzün hangi bölümü ön plana çıkarılmalı? Hangi renklerin kullanımı daha doğru olur?

Haber.gen.tr 2015-07-02 13:22:43
Yorum Yaz

Sarı saçlar, her daim makyaj ister. Özellikle açık tonlarda bir ten rengine sahipseniz sarı saçlar sizi solgun gösterebilir. Bunun için makyajla dengelemelisiniz. Peki, sarışın bayanlar nasıl makyaj yapmalı?

Hangi Fondöten Kullanılmalı?

Sarı saç rengi, birçok bayanın severek kullandığı bir renktir. Fakat sarı saçlara sahip olmak sürekli bakım ister. Bunun için günlük hayatta kullanabileceğiniz bir fondöten seçmelisiniz. Cildi makyaja hazırlamanın ilk adımı olan fondöten seçerken cilt renginizden bir ton açık veya koyu tonu seçin. Teninize uygun olmayan fondötenler kalıp gibi duracaktır. Fondöten seçerken eliniz cildinizden bir ton koyu olduğu için bileğinizde denemelisiniz.

Göz Makyajının Püf Noktaları

Sarışın bir bayansanız, ten renginize yakışmayan renkte far kullanmayın. Koyu tonlar her zaman kurtarıcı olacaktır. Günlük kullanımda toprak tonlarını kullanabilirsiniz. Sarışın bayanlara en çok yakışan renkler, kahve altın tonlarıdır. Kahve tonlarında veya gri göz kalemi kullanabilirsiniz. Koyu farklar gece makyajına daha uygundur.

Doğru Bir Makyaj Nasıl Yapılır?

Allık seçimi her ne kadar dikkat edilmese de önemlidir. Sarışın bayanlar için açık pembe tonları doğru bir tercih olacaktır. Işıltılı ruj veya parlatıcıları gündüz, daha koyu kırmızı ve bordoyu gece gezmelerinde tercih etmelisiniz. Gümüş ve sedefli farlar sarı saçlarla güzel bir görünüm oluşturmamaktadır. Siyah göz makyajı yerine gri tonlarını veya koyu kahverengiyi tercih edebilirsiniz. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu