Üyelik İçin Tıklayın

Tatil Bavulu Hazırlamanın Beş Püf Noktası

Tatil için bavul nasıl kolay hazırlanır? Hangi aşamalara dikkat edilmesi işinizi kolaylaştırır? Eksikler nasıl engellenir?

Haber.gen.tr 2015-07-16 13:05:56
Yorum Yaz

Tatile gitmeden önce gideceğiniz tatilin planlarını yapmanız gerekmektedir.  Tatilde gideceğiniz yerleri, neler yapacağınızı düşünerek hazırlıklarınıza başlarsanız, bir havuz sefası yapmaya karar verdiğinizde veya gece dışarı çıkmak istediğinizde eksiksiz bir şekilde hazır olacaksınızdır ve tatil burnunuzdan gelmemiş olacak. Bunun için bavulunuzu hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Bavul Seçimi

Yanınızda ne kadar eşya götüreceğinizi kafanızda tasarladıktan sonra bavulunuzun boyuna karar verip ona göre bir bavul seçmelisiniz. Ama hangi bavulu kullanacak olursanız olun tekerlekli olanları tercih ediniz, çünkü taşıması en kolay bavullardır. Çekerek istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Eksikleri Tamamlama

Tatilinize başlamadan önce yapacağınız eğlenceli kısım, eksiklerinizi tespit ederek onları temin etmek için alışverişe çıkmaktır. Güneş kremi, şapka, gözlük, mayo, terlik gibi tatilde ihtiyacınız olacak her ne varsa belirlediğiniz her şeyi eksiksiz tamamladıktan sonra işin eğlenceli kısmı burada sonlanıyor.

Götürülecek Eşyaları Toparlama

Eksikler tamamlandı, bavula karar verildi. Şimdi götüreceğiniz eşyalarınızı bir araya toparlama zamanı. Kıyafetlerinizi kombinleyerek bavulunuza yerleştirmeniz tatilde neyi ne ile giyeceğiniz telaşından sizi kurtarır ve ayrıca fazla veya eksik eşya götürmenizi de önleyecektir.

Sağlık ve Bakım Ürünleri

Tatile çıkmadan önce diş macunu, diş ipi, şampuan, deodorant gibi kişisel bakım ürünleriniz ile tansiyon aleti, ağrı kesici veya sürekli kullandığınız herhangi bir sağlık ürünü var ise bunları asla unutmayınız. Bu sağlık ve kişisel bakım ürünleriniz için küçük bir çanta hazırlayarak bavula yerleştirmeniz hem eşyalarınıza kremlerin bulaşmasının önüne geçer hem de ilaçlarınızın ayrı bir yerde olmasını sağlayarak eşyalarınızla karışmasını engeller.

Bavulu Düzenleme

 Tatil bavulunuzun zeminine terlik gibi kırılmayacak veya sert olan eşyalarınızı yerleştiriniz. Kişisel bakım ürünlerinizi sıvı geçirmeyen bir çantaya koyduktan sonra hemen ikinci sıraya yerleştiriniz. Valizin en üstüne koyarsanız kırılma ihtimali olur. Üstüne eşyalarınızı yerleştiriniz. Eşyalarınızı yerleştirirken katlamadan bavula koyunuz ki daha az yer tutsunlar.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu