Üyelik İçin Tıklayın

Twitter 140 Karakter Sınırı Tarih Oluyor

Twitter kısa yazma sorunu pek çok kişiyi rahatsız etmekte ve platformun daha az kişi tarafından kullanılmasına neden olmaktaydı. Artık twitter uzun yazmaya izin verecek.

Haber.gen.tr 2015-06-20 13:33:54
Yorum Yaz

Twitter  140 Karakter Sınırı Tarih Oluyor


İnternet dünyasında arkadaşlar arası haberleşmeyi kolaylaştıran, anlık iletiler, durum mesajları, fotoğraf ve videolar paylaşabildiğiniz sosyal paylaşım ağları tüm dünyada yaygın biçimde kullanılıyor. Facebook ardından sosyal medya hesapları ağına katılan, kısa sürede büyük bir ilgi kazanan Twitter bu sosyal medya ağlarından bir tanesidir. Twitter, tasarım ve kullanım olarak Facebook'tan ayrılan özelliklere sahiptir. Twitter'da takipçi listesi etkinken Facebook arkadaş listesi kullanmaktadır. Birçok sosyal konu vb. sayfalar kullanıcılar tarafından beğenilebilir. Karakter sınırlaması vermediği için Facebook aracılığı ile yazılı paylaşım yapmak daha rahattır. Twitter ise yakın bir süreye kadar kullanıcıları için durum paylaşımlarında 140 karakter sınırı uygulamaktaydı.

140 Karaktere Son

Twitter kullanıcıları, uzun bir süredir karakter sınırlandırmasından yakınıyordu. 140 karakter sınırının paylaşımlar için yetersiz ve yersiz bir kısıtlama olduğunu düşünen kullanıcılara, müjde geldi. Twitter 140 karakter konusunda bir yeniliğe adım atmaya hazırlanıyor.

Twitter Uzun Yazmaya İzin Verecek

 İçyapısında köklü değişiklikler yapılacak olan twitter, 140 karakter sınırını kaldırıyor. Twitter yöneticileri kullanıcıların bu şikâyetlerini dikkate aldıklarını gösteren bir adım attılar. Yapılan resmi açıklamaya göre, Temmuz ayından itibaren Twitter sosyal medya ağında 140 karakter uygulaması kullanılmayacak, kullanıcılar 140 karakterden fazla karakterle paylaşım yapabilecekler. Twitter kullanıcıları ve yönetimdekiler 140 karakter zorunluluğunun kalkmasıyla DM özelliğinin daha sık kullanılacağını düşünüyor. 140 karakter uygulaması var olduğu dönemde kullanıcılar, ana sayfadan ayrılıp DM özelliğine geçiş yapmak gereksiz görünüyordu. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu