Üyelik İçin Tıklayın

Uçuktan Kurtulmanın Yolları

Virüsler nedeniyle yayılan uçuktan kurtulmak için hem kimyasal hem de doğal yöntemler bulunmaktadır. Hangi yöntemler daha kısa sürede etki gösterir?

Haber.gen.tr 2015-06-26 10:50:32
Yorum Yaz

Uçuk çoğu insanın korkulu rüyasıdır. Sabah uyanınca aynada rastlanan çirkin görüntü güne moral bozukluğuyla başlamaya sebep olabilir. Gün içinde birey uçuk saklamaya çabasına girebilir. Bu hoş olmayan görüntüyü yok etmek için ilaç tedavisine başvurulabilir ya da doğal yöntemlerle yok edilme yoluna girilebilir. Her fırsatta tekrar kendini ortaya çıkarmak için uğraşan bu rahatsızlığa karşı kalıcı çözümler üretilebilir.

Doğal Yollarla Kurtulma

İlaç tedavisine karşı olanlar ve evde kendi yaptıkları yöntemlerle iyileşmek isteyenler için uçuk üzerinde etkili doğal kaynaklar mevcuttur. Tam olarak yok etmese de, uçuk üzerine buz koyma, hastalığa sebep olan virüsün çalışmasını yavaşlatıp kısa süreliğine durdurabilir. Diş macunu da birkaç gün üst üste uygulandığında etkili sonuç vermektedir. Çay ağacı yağı da bir pamuk yardımıyla hasarlı bölgenin üstüne sürüldüğünde uçuk geçirmede etkili yöntemlerdendir ve tekrar oluşma ihtimalini düşürür. Soğanın suyu, sarımsak ve süt gibi ürünler de uçuk üzerinde etkilidir. Ayrıca süt iz kalma olasılığını azaltır. Beyaz sirke de virüsün aktivitesini önleyerek uçuk oluşumunda yavaşlatıcı bir etkiye sahiptir. Mısır nişastası veya karbonat gibi gıdalar da kısa sürede iyileşmeye yardımcı olan malzemelerdendir.

İlaç Tedavisi Ve Diğer Yöntemler

Doktor tavsiyesiyle eczaneden alınan merhemler ya da ilaçlar kullanılabilir. Uçuğun olduğu bölge üstüne yapıştırılan uçuk bantları da hasar süresince uçuğu gizlemeye yardım ettiği gibi, zamanla eriyerek uçuğun tamamen geçmesi konusunda gözle görülür bir etki sağlamaktadır.

 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu