Üyelik İçin Tıklayın

Whatsapp ve Uçtan Uca Şifreleme Sistemleri

Teknolojik gelişmeler ile hayatınıza giren akıllı aletler son yılların vazgeçilmez uygulamalarını da beraberinde getirmiştir. Özellikle sosyal medya hesaplarının aktifliğini oldukça görmektesiniz. Bazen sayfalarınızı yönetebiliyor bazen kişisel paylaşımlarınızın görülmesini sağlayabilmektesiniz.

Haber.gen.tr 2016-04-18 21:40:12
Yorum Yaz

Akıllı telefonlarınızda kullandığınız Whatsapp Messenger uygulaması, rehberinizdeki kişiler ile yazışma kolaylığı ve fotoğraf, video paylaşmanızı sağlayan bir uygulama olmaktadır. Son günlerde bu uygulama için hayatınıza giren şifreleme özelliği ile yazışmalarınızın, fotoğraf ve videolarınızın ve belgelerinizin yanlış ellere düşmesini engellemiş olmaktasınız. Uçtan uca şifreleme uygulaması, yazışmaların içeriğinin sadece siz ve görüşme yapılan kişi tarafından okunacak olmasını temin etmektedir. Aradaki kişiler ya da Whatsapp dahil konuşmalar kimse tarafından görüntülenememektedir. Mesajlarınız bir şifre ile kilitlenmiş olacak ve bu kilidi siz ve karşınızdaki kişi bilecektir. Ek güvenlik olarak, yaptığınız her görüşmenin kendine özgü şifresi bulunabilecektir. Uçtan uca şifreleme için her iki tarafta Whatsapp uygulamasının son sürümünü kullanıyor olması gerekmektedir. Bu şifre sürekli olarak aktiftir ve kapatmak mümkün değildir.

               

Bir sohbetin şifrelenmiş olduğunu onaylamak için, sohbeti açıp kişi bilgisi veya grup ismine dokunmanız gerekmektedir. Daha sonra kodu ve 60 haneli olan şifreyi görmek için şifrelemeye dokunmanız gerekmektedir. Kodların eşleşmemesi durumunda, başka kişinin ya da telefonun kodunu taşıyorsunuz demektir. Karşınızdaki kişi Whatsapp uygulamasını yenilemiş, kodu değiştirmiş olabilmektedir. Yeni bir mesaj göndererek kodu yenilemeniz gerekmektedir.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu