Üyelik İçin Tıklayın

Youtube Oyun Yayıncısı Oluyor

Video kanalları ile bilinen Youtube, artık farklı bir sektöre giriyor. Oyun yayıncısı olma yolunda ilerleyen Youtube, Twich gibi büyük büyük firmalara rakip olacak gibi duruyor.

Haber.gen.tr 2015-06-19 13:42:55
Yorum Yaz

İnternet dünyasında beğenilerek oynanan strateji oyunları herkes tarafından beğeniliyor. Bu oyunların oynanma sıklığı artıkça, oyuncular oyuna kendini daha fazla kaptırıyor. Bazı internet platformundan oynanan oyunlara oynayıcılar büyük paralar yatırıyor. Oyundaki karakteri için giysi, özel silah gibi materyallere ödeme yapıyorlar. Bunun dışında dünya çapında oynanan oyunlar internet üzerinden şampiyonalar düzenleyerek neredeyse 24 saat oyun başında vakit geçiriyorlar. Dünya devi arama motoru Google, sanal alemde var olan oyunlara ilginin farkında. Oyun yayımcılığı platformu olan Twitch, daha önceden Google'ın elindeyken Google bu sayfayı Amazon'a kaptırdı. Twitch'i kaybettikten sonra yeni bir arayışa giren Google, bu kez Youtube'u oyun yayımcılığı için kullanmayı planladı. Geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan projeyle artık Youtube resmen bir oyun yayımcısı oldu.

Youtube Gaming adı verilen platformda Google oyun içeriklerine yer verecek. Birçok popüler oyuna yer verecek olan Youtube Gaming 25.000 oyun için özel sayfalar oluşturacak. Bu sayfalarda o oyuna ait eğitici, bilgilendirici videolar ve canlı yayınlar yer alacak. Youtube Gaming kullanıcıları, kendilerine oynadıkları oyunlar ile ilgili koleksiyonlar oluşturabilecekler. Bunun yanı sıra yayıncıların yayın yaptıkları kanallara da abone olabilecekler. Oyunla ilgili bir etkinlikte oyuncular bunu takvimlerine not etmek zorunda kalmadan etkinlikler tek bir link altında toplanarak kullanıcıların kolay ulaşması sağlanacak. Üstelik platforma bulunan canlı yayın modu, canlı yayını anında Youtube videosuna da dönüştürebilecek.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu