Üyelik İçin Tıklayın

Yunanistan'daki Sığınmacı Kampını Su Bastı

Sınır bölgesinde bulunan sığınmacılar olumsuz hava şartları nedeniyle zor koşullar ile mücadele ediyor.

Haber.gen.tr 2016-05-22 18:49:54
Yorum Yaz

Yunanistan ile Makedonya sınırında bulunan İdomeni'de bölgesindeki sığınmacılar olumsuz hava koşulları nedeniyle zor günler geçiriyorlar. Kamptaki sığınmacılar sınır kapısının açılmasını heyecanla bekliyorlar. Olumsuz hava koşulları sığınmacıların kaldıkları çadırları sular içinde bıraktı. Sığınmacılardan Adem Visar, üç aydır kampta kaldıklarını ve sınır kapısının açılmasını beklediklerini belirtirken son iki gündür etkili olan yağışların hayatlarını kötü etkilediğini söyledi.

Daha iyi bir hayat umudu ile yola çıkan Suriyeli sığınmacılar bütün gece uyuyamadıklarını ve elbiseleri de dahil kaldıkları çadırların ıslandığını söylediler. Sadece daha iyi bir hayat istiyoruz diyen sığınmacılar ' Avrupa diyorlardı. Nerede Avrupa, neden bizim için sessiz kalıyorlar?.'' dedi. Yaklaşık iki aylık bir sürede kampta kaldığını söyleyen Afgan Ahmad İrfani ise '' Çocuklarımı hasta. Her yer ıslandı, yatacak yerlerimiz odunlarımız. Yemek bile pişiremiyoruz. ‘dedi. Bölgede bulunan sağlık temsilcilerinin de ilerideki günlerde yağmurun devam edeceğini belirtirken bütün sığınmacılara yetişemediklerini tüm hastaların ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylediler.  

Yunanistan ile Makedonya sınır kapılarının 12 Mart'ta kapatılmasından dolayı on binlerce kişi yollarına devam edemiyor. Kampta kalmak zorun olan insanlar yaşam mücadelesi veriyorlar. Kampta bulunan kişiler gelen sağlık, yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için uzun kuyruklarda beklemeleri gerekiyor. Yunanistan'dan sığınmacıların kendileri için yapılan kamplara gitmeleri için çağrıda bulunuldu.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu