Üyelik İçin Tıklayın

Beşiktaş'ın Vodafona Arena Stadı mühürlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş’ın Vodafone Arena Stadı için daha önce onay verdiği çatı yüksekliğinin aşıldığı gerekçesiyle inşaatı mühürledi. Fakat daha sonra çatı yüksekliğinin onay verilen yükseklikten daha alçakta olduğu ortaya çıktı.

Haber.gen.tr 2015-06-02 11:23:11
Yorum Yaz

Hürriyet’ten İsmail Er’in haberine göre stadyumun çatısı Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onay verdiği yüksekliğin 1 metre 30 santimetre altında olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tersini iddia edip çalışmalara el koydu.

Belediyeden stada giden yetkililer, resmi bildirimde bulundu. Peki gerçek durum ne? Anıtlar Yüksek Kurulu’nun Vodafona Arena Stadı’nın çatı yüksekliği için izin verdiği onay 34 metre... Fakat buna rağmen çatının yüksekliği inşaat bittiğinde 32 metre 70 santimetre olacak. 

Yani sahip olduğu hakkın bile 1 metre 30 santimetre altında olacak. Buna rağmen çatının yüksek olduğunu ve çalışmanın durdurulması siyah beyazlı kulüpte şok etkisi yarattı.

15 Temmuz’da montaj başlıyor

Diğer taraftan stadyumda çalışmalar hız kesmiyor. Bir yandan yetkililerle yaşanan sıkıntı aşılmaya çalışılırken, diğer yandan da çatının montaj çalışmaları zemin üzerinde devam ediliyor. Yurt dışından alınan ve çatıda kullanılacak kablolalar da gümrüğe geldi.
Kulüp, her şey planlandığı gibi giderse 15 Temmuz’da çatı kablolarını çekecek. Bu durumda da zemin üzerinde çimlendirme yapılacak ve stadyum eylül ortasına doğru açılışa hazır hale getirilecek. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, son mali genel kurulda Vodafone Arena’yı 15 Eylül’de açmaya gayret edeceklerini söylemişti.

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu