Üyelik İçin Tıklayın

En İyi 5 Yabancı Dizi

Yabancı diziler arasında en çok izlenenler ve bu dizilerin konuları

Haber.gen.tr 2015-06-12 20:14:13
Yorum Yaz

Televizyon programlarının tekrara düşüp sıkıcı olması üzerine izleyicilerin yeni arayışlar içine girdikleri görülüyor. Son yıllarda hayli revaçta olan yabancı diziler bu boşluğu doldurmuşa benziyor.

Yabancı Diziler Neden Çok Seviliyor?

Türkiye’ deki dizi bölümleri maalesef çok uzun ve çok fazla reklam alınıyor. Elbette yabancı dizilerin izlendiği gibi çevrimiçi olarak da izlenebilirler ancak uzun bölümler yüzünden klişelerin çok fazla yer almaya başladığı yerli diziler izleyicileri sıkmaya başlıyor. Yeni arayış içine giren izleyiciler internet üzerinden yabancı dizileri izlemeye başlıyor. Bu sayede çevirmenlere de birçok iş kolunun doğması sağlanmış oluyor.

Reklamsız ve Heyecanlı

Yabancı dizilerin çok az reklam arası olması ve sürelerinin kısa olması sebebi ile daha tatmin edici bir izleme keyfi sunduğunu söyleyen izleyiciler kısa bölümler olmasının dizi hikâyelerini daha canlı tuttuğunu da belirtiyor. Kısa bölüm sayesinde her bölümde yepyeni heyecanlar işlenebiliyor ve diziler dinamik kalıyor.

En Çok İzlenen Yabancı Diziler

İzleyicilerin tercih ettiği yabancı diziler üzerine yapılan anketler sonucunda başı 5 dizinin çektiği görülüyor. Sadece Türkiye’ de değil dünya çapında hayranları olan diziler;

  • The Walking Dead
  • Fringe
  • 2 Broke Girls
  • Shameless
  • A Game of Thrones şeklinde sıralanıyor.

Hayranları çok olan bu dizilerin konuları da birbirinden ilginç.

  1. The Walking Dead dizisinde bir hastalık salgını dolayısı ile tüm dünyanın yürüyen ölülerle dolduğu senaryo ediliyor. Bir grup insan da mikrobu kapmaktan kurtuluyor ve hayatta kalma mücadeleleri başlıyor.
  2. Fringe dizisi gerçekten kafa karıştıran bir dizi. Birçok bölümünde gerçek hayatta yaşanmış açıklaması mümkün olmayan mistik ve sınır bilim olaylarının işlendiği bu dizinin de dünya çapında hayranları binleri aşıyor.
  3. 2 Broke Girls bir komedi dizisi. 2 garson kızın yaşadıkları trajikomik talihsizliklerin işlendiği dizi kesinlikle takip edilmesi gereken eğlence seçeneklerinden.
  4. Shameless da 2 Broke Girls gibi komedi serisi. Shameless isminden de anlaşılacağı gibi utanmanın olmadığı yadırganabilecek ilişkilerin olduğu ama gülmekten yadırgamaya fırsatınızın kalmayacağı bir dizi.
  5. Tabii ki listenin şahı; A Game of Thrones. Taht oyunları şeklinde dilimize çevrilen kitapları da yüz milyonları aşan miktarlarda satılan bu televizyon serisi gerçek bir bağımlılık yaratıyor. Savaş, hayat mücadelesi, aşk ve ihtirasın işlendiği; dinamizmin asla düşmediği diziyi izlemeyi yapılacaklar listenize mutlaka eklemelisiniz.
Üyelerimiz ne diyor?
Naytu