Üyelik İçin Tıklayın

Gizli Şeker Çok Yaygın!

Şeker hastalığı sinsi bir hastalıktır. Bazı belirtiler gösterir ancak hasta bu belirtileri tetkik ettirmezse şeker hastası olduğunu anlayamaz. Üstelik günümüzde oldukça fazla artış göstermektedir. Özellikle gizli şeker bir çok kişide mevcuttur. Bitkinlik ve yorgunluk basit gibi görünmekle birlikte birçok hastalığın habercisi olabilir. Bunlardan biri de şeker hastalığıdır. Özellikle yemekten sonra oluşan bitkinlik, terlemede artış gibi durumlar incelenme gerektirir.

Haber.gen.tr 2016-04-18 21:46:43
Yorum Yaz

 

Şeker hastası olup olmadığını öğrenmek için bazı testler yaptırmak gerekir. Bu testler kısa sürede sonuç verir. Eğer şeker hastalığı varsa artık yaşam tarzını bu hastalığa göre ayarlamak gerekmektedir. Günümüzde sağlıksız beslenme, stres, üzüntü, kalıtsal nedenler gibi durumlar yüzünden şeker hastalığında malesef dünya çapında bir artış vardır. Bu yüzden çocukluktan itibaren doğal beslenmeyi ilke edinmeli, zararlı yiyecekleri hayatımızdan çıkarmamız gerekir. Bunun yanı sıra aktivitelerin yapılması özellikle tip 2 diyabet konusunda çok önemlidir. Aktivite yapan 40 yaş üstü kişilerde şeker hastalığı riskinin daha az olduğu görülmektedir.

Aynı zamanda şeker dengesinin sağlanmasında da aktivitelerin rolü büyüktür. Şeker hastası olanların spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeleri gerekmektedir. Sarımsak, biber, lahana, enginar gibi bazı yiyecekler ilerlemesini engeller. Şeker hastalığı aynı zamanda sinirleri yıpratmaktadır. Bu yüzden ani sinirlilik halleri gözlenmektedir. Bu yüzden şeker hastalarının psikolojik olarak gözlem altında olmaları ve destek almaları gerekmektedir. 

Üyelerimiz ne diyor?
Naytu